0
x

Kérdése van? Elakadt? Nem találja? Segítünk!
Bízza tapasztalt szakembereinkre!

EUSILICONE szilkon termékek

 
A B&F által forgalmazott EUSILICONE szilikon termékek kiváló minőségűek, tartósabbak, ellenállóbbak, mint a hagyományos vízcsövek. Hűtővíz rendszerben vagy levegős rendszerben használhatók buszokban, teherautókban, kamionokban mezőgazdasági gépekben; továbbá tuning, épített autókban és versenyautókban is. Hogyan készül?

Az EUSILICONE termékek világoskék színben, 3-4 rétegű poliészter szövet erősítéssel készülnek. A szöveterősítésű tömlők gyártásánál azonban vannak különbségek a gyártás során. Sok tömlőgyártó cég alapozatlan szövetet használ a gyártás során a költségek csökkentésére. Az ipari szabványok a gumi és a szövet közötti 1400 N/m körüli tapadási tartományban vannak. A nem alapozott szövet jellemzően 800 N/m és 1200 N/m közötti értéket mutat. A szakítóvizsgálat során általában a szövet szabadon elszakad a gumitól.
Alapozott szövet használatával akár 300–400%-kal jobb kötési szilárdságot lehet biztosítani a gumi és a szövet között. Az alapozott szövet egy ragasztóoldattal előkezelt és szárított anyag. Az így készült tömlő szakítóvizsgálata meghaladja a 4000 N/m értéket, a tesztelés során általában a gumi szakad az anyag mentén. Ez mutatja a kiváló rétegtapadást.
Ezért az EUSILICONE termékek gyártása során kizárólag alapozott szöveterősítést használnak. A tömlők 1 méteres hosszúságú szálakban széles méretválasztékban 8-80mm átmérő közt kaphatók. 50 mm-es belső átmérő alatt 3 rétegben alapozott szövet erősítéssel, 50 mm-es belső átmérőtől 4 rétegben alapozott szövet erősített-csőszerkezettel készül, 5mm falvastagsággal. A hagyományos gumi termékeknél sokkal hosszabb élettartam, magas hőállóság (180-200°C) jellemzi! A tömlők toldók és bilincsek segítségével kombinálhatók különféle könyök idomokkal, így komplett hálózat is kialakítható EUSILICONE termékekből. Nagy a könyök választék is, a belső átmérő választék 10 mm-től 90mm-ig terjed. A két oldalon eltérő átmérőjű könyököket is kínálunk, aszimmetrikus oldalhosszban is.  Egyes méretekben 90°, 105°, 120°, 130° hajlásszögű kivitelek is elérhetők.
 Az EUSILICONE már több mint 15 éve van jelen Európában, minősége és megbízhatósága már bizonyított! Buszokba gyári első beépítésű alkatrészként is felhasználták, sőt a magyar volán társaságok is alkalmazzák buszok javításához.
Teherautók, mezőgazdasági gépek esetében a gyári vízcsövek árának töredékéből cserélhető a meghibásodott rendszer EUSILICONE-ra!